понедељак, 15. јул 2013.

*Ако није тако, са овог се места не помак'о!

„Jedno dete, jedan učitelj, jedna olovka i knjiga mogu promeniti svet. Obrazovanje je jedino rešenje. Prvo obrazovanje.” Malala 

,,НАПОМЕНЕ 
1. Родитељ или старатељ који не живи у месту школовања свога ђака, дужан је одредити једно лице из тога места, које ће се извештавати о успеху ученикову и потписивати књижицу.
2. Ученик који би сам исписивао или поправљао или брисао оцене свога успеха, владања, изостанке итд. или би другом допустио да то чини, казниће се удаљењем из школе, на основу чл. 31. Закона о средњим школама.
3. Тако ће исто бити удаљен из школе и онај ученик који би фалсификовао потпис родитеља или старатеља или лице које књижицу треба да потпише.

4. Ученик који би изгубио или ма на који начин упропастио своју књижицу, дужан је о своме трошку набавити другу. Цена је дупликату књижице 2 динара. Ко би књижицу хотимично упропастио још ће се и казнити.''

   Не, ово није никаква шала! Истина из прве руке! 
Овако је било у Краљевини СХС. 
И то није све! 
Важила су још многа правила! 
Добра или лоша, процените сами! 
Погледајте, па их упоредите са данашњим правилима!
Нађите сличности и разлике!
Неке ствари се, ипак не мењају!
Можете и прокоментарисати!




Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.