понедељак, 3. јун 2013.

*Ближи се лето, летњи распуст и растанак са учитељицом - састав ученика 4. разреда

''Nastava je mnogo lakša nego odgoj. Za nastavu se mora samo nešto znati. Za odgoj se mora nešto biti.'' (Adalbert Stifter: ''Kasno ljeto'')

            Пријатни су ови дани који тренутно теку. Ни много хладни, ни превише топли. Прави пролећни. Но, и пролеће полако измиче, баш као што измиче и ова школска година.
       Почиње сакупљање утисака, али и оцена. Како ћемо завршити разред? Хоћемо ли испунити очекивања? Очекивања родитеља, наставника, своја... 
       Ако желимо да будемо искрени, већ смо се уморили. Добро би нам дошао одмор. Радујемо се летњем распусту. Моћи ћемо да предахнемо од школе! Опустићемо се. 
       Само када то истовремено не би значило и растанак са учитељицом! По мало смо тужни због тога. Лепо су нам протекле ове четири године. Учили смо, дружили се, били сложни и весели. Надамо се да ће тако бити и на даље. Како нам учитељица рече: ,, Крај четвртог разреда није разлог за тугу, већ за радост и славље.'' Постали смо паметнији, прескочили још једну животну степеницу успешно. Спремни смо за нове задатке и нове изазове.
      Зато ћемо то прославити са учитељицом и потрудити се да се што боље проведемо. Виђаћемо се ми са њом и наредне четири године. Биће она ту за нас и даље. 
       Још један разлог за радовање је и то што убрзо долази и лето. То је годишње доба које нам нуди многе радости и уживанције. Ако буде среће и могућности, отићи ћемо на море. Ако не, ту су базени, реке, језера. Снаћи ћемо се некако. 
        Дуг је летњи распуст. Биће времена за све. Само да нам Сунце буде добар друг и довољно греје. Онда ће и природа добити ону праву летњу одећу. Обрадоваће нас баште, воћњаци и њиве својим свежим плодовима. Ливаде ће још више оживети. Њихови хорови су увек са великим бројем извођача. Наслушаћемо се различитих композиција. 
      Зато, драги другови и другарице, школарци, срећан нам летњи распуст!




5 коментара:

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.