Powered By Blogger

КАКО ПРОНАЋИ ЖЕЉЕНИ ЧЛАНАК НА БЛОГУ?

Упутство за претрагу:

Испод овог упутства ћете уочити могућност Претражи овај блог. У бело поље унесите неколико кључних речи за претрагу. Кликните на претрага. У средишњем делу блога, где су чланци, изнад последњег чланка ће се појавити списак постова који садрже кључне речи.

Испод цитата имате и Ознаке за чланке. Кликом на одређену ознаку отварате све чланке из те групе.

У Архиви чланака, кликом на троуглић поред одређеног датума отварате наслове чланака из те седмице. Појединачно чланке отварате кликом на њихов назив.

Горе, испод назива блога исписани су називи страница(20). У њима су разврстани сви садржаји блога. Странице садрже линкове ка одређеним сајтовима или чланцима на блогу.

среда, 20. март 2013.

* Дошло нам је пролеће, процветаће цвеће...


U prirodi se nešto događa,
svaka travka ponovo se rađa,
meda se iz sna polako budi,
a žaba u bari počinje da sudi.

Hajte deco sa svih strana,
proleće je sad pred vama.


Lasta nam se smeši s krova,

a u šumi lista jova,

šarenilo na sve strane,
došlo sunce kiti graneПролеће је ове године почело данас у 12 часова и 2 минута. Данас је и пролећна равнодневница, односно ноћ и дан трају једнако или, боље речено, приближно једнако, јер је дан  једва нешто мало дужи од ноћи. То се дешава због деловања атмосфере и преламања Сунчеве светлости када кроз њу пролази.  Ми ујутру видимо Сунце пре него се оно уствари  појавило изнад  хоризонта, а увече када Сунце оде испод западног хоризонта, ми га још неколико минута видимо изнад хоризонта.
Наравно, ово важи за нас, становнике северне Земљине полулопте.
На јужној Земљиној полулопти почиње јесен.

Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.