четвртак, 9. мај 2013.

*Сва природа пева и цвета - састав ученика 5. разреда

Ne postoje velike stvari, samo male stvari učinjene s mnogo ljubavi.   ( Majka Terezija )


Сва природа цвета и пева

       Ујутру устајем лако, без проблема. Осећам се лепо, као препорођен. Погледам кроз прозор – Сунце већ пробија облаке својим златним нитима. Погледам календар на зиду. Месец мај! Одједном ми је све јасно!
      Изађем напоље – осeћам додир пријатног пролећног ваздуха. Удахнем дубоко – опијају ме чаробни мириси. Окренем се око себе – све буја, цвета, мирише, пева.
   Из воћњака нас поздрављају раскошна стабла,  сва у цвећу. Представљају нам  модне пролећне новитете. Око њих лете ројеви веселих инсеката. Сакупљају полен и својим најразноврснијим песмама као да се захваљују  тим издашним крошњама на приређеној гозби. Долећу, одлећу и распеване птичице. Какве су тек њихове песме! Не можеш их се наслушати. Композиције свих жанрова.
   Ливада покушава да својом лепотом и мирисима привуче што више гостију. И успева у томе. У њој све бокори, цвета, лепрша,  пева, жагори, зујка, шумори... Јединствена мајска песма! А боје - рајске! Баш је овај мај расцветан.
       Шумица све више листа и шушти, шушти... Кога све она, овако олистала крије! Не видимо те скривалице, али их добро чујемо и уживамо у њиховим композицијама. Осећају  се сигурно и заштићено у тим густим зеленим крошњама, па је зато њихова песма тако лепа.
     У сваком кутку живот, у сваком срцу радост, из сваког грла песма, у плућима милина! Запеваћу и ја нешто, нисам ни ја лош певач. Кад већ сва природа цвета и пева, обући ћу цветну кошуљу и придружити се. Ех, нека нам ово потраје што дуже!
,,Све што цвета, хтело би да цвета.
Нека цвета, и требе да цвета.
.............................................
Певати, певати, лепо је певати.
Живети, живети, лепо је живети!''

Још различитих састава можете наћи ОВДЕ

9 коментара:

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.