КАКО ПРОНАЋИ ЖЕЉЕНИ ЧЛАНАК НА БЛОГУ?

Упутство за претрагу:

Испод овог упутства ћете уочити могућност Претражи овај блог. У бело поље унесите неколико кључних речи за претрагу. Кликните на претрага. У средишњем делу блога, где су чланци, изнад последњег чланка ће се појавити списак постова који садрже кључне речи.

Испод цитата имате и Ознаке за чланке. Кликом на одређену ознаку отварате све чланке из те групе.

У Архиви чланака, кликом на троуглић поред одређеног датума отварате наслове чланака из те седмице. Појединачно чланке отварате кликом на њихов назив.

Горе, испод назива блога исписани су називи страница(20). У њима су разврстани сви садржаји блога. Странице садрже линкове ка одређеним сајтовима или чланцима на блогу.

понедељак, 20. април 2020.

*Бројеви до100; ,,Еколошка азбука'' Добрица Ерић; У природи је све повезано - за 1. разред, 21.4.2020.


СРПСКИ ЈЕЗИК

   Ви сигурно знате шта је то ЕКОЛОГИЈА. Екологија је наука која проучава животну средину.  Такође бави се и заштитом и очувањем животне средине. о томе је до сада било речи неколико пута. 
   За почетак, послушајте Химну природи и Азбуку:


   Следећи задатак је да у вашим читанкама пронађете 59. страну. ,,Еколошка азбука'' Добрице Ерића. Сада вам је јасно зашто сте преслушавали претходне клипове. 
   Сада неколико пута прочитајте песмицу. Шта уочавате? Од колико стихова се састоји ова песма? Колико речи уочавате у сваком стиху? Ако погледате пажљиво прва слова стихова почев од првог стиха, шта примећујете? Колико има строфа? 
  Размишљајте о овим питањима јер ће се вероватно наћи на сутрашњем тесту. 
 За сада, што лепше писаним словима препишите песмицу (сликајте и пошаљите) и урадите следеће спојнице:МАТЕМАТИКА

  Драги моји и данас вежбамо. Значи, утврђивање. У овим условима најједноставнији начин је квиз. СВЕТ ОКО НАС
Пре него што пређемо на нешто ново, проверите колико сте научили на претходном часу.

   Настављамо са природом. У природи је све повезано. У вашим уџбеницима 32. и 33. страна. Ово ће вам бити веома познато.     Прочитајте неколико пута, али што је још важније, пажљиво посматрајте слике поред текста. 
   Затим провежбајте уз ову спајницу:


ФИЗИЧКО И ЗДРАВСТВЕНО ВАСПИТАЊЕ

Вежбамо уз РТС


Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.