КАКО ПРОНАЋИ ЖЕЉЕНИ ЧЛАНАК НА БЛОГУ?

Упутство за претрагу:

Испод овог упутства ћете уочити могућност Претражи овај блог. У бело поље унесите неколико кључних речи за претрагу. Кликните на претрага. У средишњем делу блога, где су чланци, изнад последњег чланка ће се појавити списак постова који садрже кључне речи.

Испод цитата имате и Ознаке за чланке. Кликом на одређену ознаку отварате све чланке из те групе.

У Архиви чланака, кликом на троуглић поред одређеног датума отварате наслове чланака из те седмице. Појединачно чланке отварате кликом на њихов назив.

Горе, испод назива блога исписани су називи страница(20). У њима су разврстани сви садржаји блога. Странице садрже линкове ка одређеним сајтовима или чланцима на блогу.

среда, 22. април 2020.

*Једначине са множењем; Пегаз, стара грчка прича; Стари занати - за 3. разред, 23.4.2020.


МАТЕМАТИКА

    Настављамо са једначинама. овог пута то су једначине са множењем и дељењем. Ово је проширивање знања јер ћемо решавати једначине са бројевима до 1000, можда ће се појавити и нека сложенија једначина.
      За почетак, ОБАВЕЗНО погледајте ова два видео записа који ће вам разјаснити много тога.

   У свесци можете написати наслов и ону реченицу која објашњава како се израчунава непознати чинилац. Затим из уџбеника решите 4, 5. и 6. задатак, а у радној свесци 80. страну. Не морате да шаљете.
       На крају, ево и једног квиза за вежбање. лево је објашњење а десно су питања и задаци.


СРПСКИ ЈЕЗИК

  Данас читамо стару грчку причу која је одломак из књиге ,,Златно руно'' и инспирисана је митом о крилатом коњу Пегазу. на трани 12. и 13. 
  Прочитајте бар 2 пута причу, напишите наслов и нове речи. Затим у неколико реченица опишите Пегаза и препишите са 13. стране објашњење шта је то мит. 
    Обратите пажњу на детаље у причи јер ћете наредног часа радити тест. 
  Сада погледајте како можете нацртати Пегаза. покушајте.НАРОДНА ТРАДИЦИЈА

Два нова видео записа
Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.