уторак, 30. април 2013.

*Изашао нови број часописа ,,НАША КРИЛА''

     
     После више од три деценије, данас је изашао нови број часописа ,,НАША КРИЛА''.  То је био часопис ученика Основне школе ,,Јован Аранђеловић''. Оснивачи овог часописа су наставнице српског језика Злата Ламбић (сада у пензији)  и Јелена Петровић (преминула прошле године). 
    Јелена Петровић је радила као наставница српског језика и домаћинства и као библиотекар. Водила је драмску, рецитаторску и фолклорну секцију. Мештани Црвене Реке и данас и памте приредбе које је она припремала. 
    Ми смо дошли на идеју да обновимо часопис, који нема баш исти изглед као претходни, па смо га назвали ,,НАША КРИЛА'' у новом руху.
     За почетак, објављујемо радове ученика 2. и 4. разреда из Црвене Реке, као и неколико радова бивших ученика учитељице Љиљане Пејчић. Сарадници у изради часописа су: Александра Ђорђевић, професор физичког васпитања и уредник спортске рубрике и Марија Петковић, професор српског језика и рецезент. 
     У овом броју објављене су и три песме учитеља Дејана Николића који је радио у нашој школи. Ове године, у августу месецу биће 10 година како је прерано преминуо. Нека овај број буде посвећен њему и већ поменутој наставници Јелени Петровић.
     А сада и нешто лепо! После  Јелене на месту библиотекара смењивало се више наставника. Највише се задржала наставница Јеглица Цветковић, која је, такође, водила рецитаторску секцију и бележила запажене резултате. Но, о томе ће бити речи у неком наредном броју часописа. Ове године она је отишла у заслужену пензију, па, нека јој је срећно и дуговечно!
   Часопис је умножен у  Општини Бела Паланка и овом приликом се захваљујемо просветном инспектору Миливоју Цветковићу који нам је то омогућио.
     Позивамо све ученике наше школе да своје радове дају  наставницама Александри Ђорђевић и Марији Петковић или учитељици Љиљани Пејчић, па да следећи број буде садржајнији! Такође, ако одзив ученика буде већи, укључићемо више наставника и учитеља у осмишљавање и реализацију нових бројева. 
Сви су добродошли!



     Часопис можете прелистати

,,НАША КРИЛА''


А ако желите, можете да погледате одличну видео причу


 ,,Бела Паланка, место са душом''


УЖИВАЈТЕ!

ПОСЕТИТЕ БЕЛУ ПАЛАНКУ!

2 коментара:

  1. ПОЗДРАВ ЗА АУТОРСКИ ТИМ ЧАСОПИСА. ИДЕЈА ВАМ ЈЕ ОДЛИЧНА. САМО ИСТРАЈТЕ У СВОЈОЈ НАМЕРИ, ПА НАС ОБРАДУЈТЕ НОВИМ БРОЈЕВИМА. СВЕ ЧЕСТИТКЕ! ОВАКО РАДИ САМО НЕКО КО ЗАИСТА МНОГО, МНОГО ВОЛИ СВОЈ ПОСАО, БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ ШТО СЕ ОКО ЊЕГА ДЕШАВА. БРАВО!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Хвала, Светлана, на лепим речима и подршци! Потрудићемо се да истрајемо у нашој намери! Поздрав!

      Избриши

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.