уторак, 13. август 2013.

*Како сам провео летњи распуст

Како сам провео летњи распуст

    Овај летњи распуст је, кажу, најдужи до сада. Мени се не чини да је тако. Некако ми је брзо прошао. Није ми било ни мало досадно.
   Првих двадесетак дана сам провео код куће. Тада обично пакујем књиге и свеске које сам користио и остављам слободан простор за нове. Мало детаљније сређујем своју собу и свој гардеробер.
   Пошто у току школске године немама много времена за компјутер, а ови први дани распуста су били веома спарни, мало сам играо игрице и претраживао интернет. Тако је дошао и Видовдан. Тада се у школи деле ђачке књижице. Пошто сам завршио разред са одличним успехом, сви смо били задовољни.
   Почетком јула смо имали госте из Чачка. Дошли су моји брат и сестра, такође основци. Било нам је веома занимљиво. Свакога дана смо шетали, играли се, ишли на реку... Сунце није било толико јако, па сам се доста сунчао и припремио за море. Срећан сам јер сам успео да научим да пливам. Помогао ми је брат који је 2 године старији од мене. На реци је било још много деце. Упознао сам неке нове другаре из Београда и Краљева.
  Дванаестог јула смо кренули на море. Ишли смо у Улцињ. Ово ми је било прво такво летовање. Веома сам му се обрадовао. Једва сам чекао да видим море. Био сам одушевљен тим воденим пространством. Замишљао сам свој одлазак на море често. Ипак, нисам могао замислити да је оволико велико и лепо. Вода је била топла и највише времена сам проводио у води. Увече смо шетали и обилазили град. Направио сам пуно фотографија за успомену. Ово летовање је за мене било права уживанција.
   Кући смо се вратили 23. јула. Тата и мама су морали на посаао а ја и брат смо отишли код баке и деке у Врњачку Бању. Сваког лета ми код њих проведемо по две-три недеље. Увек се лепо проведемо. Бака и дека нам испуњавају све жеље и труде се да нам буде занимљиво. Тамо сам се видео са неким старим другарима а упознао сам и нове. Врњачка Бања је туристичко место и у њу долази много посетилаца. Не само због лечења, већ и на одмор. Ваљда им је јефтиније од мора. Зато су у поподневним часовима улице пуне шетача.
   Средином августа смо се вратили кући и почели са припремама за школу. Треба набивити свеске и прибор. Купили смо и нове ранчеве. Мама нам обично купи и нешто ново што ћемо обући првог дана у школи. Искрено, ужелели смо се својох другова, али и школе. Пошто смо имали богат летњи распуст, имаћемо о чему да им причамо.


3 коментара:

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.