четвртак, 26. март 2020.

*,,Кројач и див'' браћа Грим; Правоугаоник и квадрат; Људске делатности - Српски језик, Математика , Природа и друштво, Физичко васпитање, 27.3.2020.


СРПСКИ ЈЕЗИК

     Данас настављамо са бајком ,,Кројач и див''. Ваш задатак је да пронађете и у свеску за школски рад препишете 10 глагола из бајке. Затим урадите први задатак из дела ,,Хајде да стварамо'' (Буди модни креатор. Направи скицу по којој ће кројач сашити диву ново одело)- Не морате да ми шаљете.

МАТЕМАТИКА

   Јуче сам вам наговестила да ћемо данас учити нешто ново. Тако је! То су ПРАВОУГАОНИК И КВАДРАТ.
     Лекцију ћете пронаћи на 77. страни у вашем уџбенику. Прочитајте и погледајте делове правоугаоника и квадрата. Такође, погледајте и следеће снимке:



     На крају, пробајте да решите ових неколико задатака. Кликом на јабуке са бројевима бирате задатке. Кликом на оловчицу у доњем десном углу почињете да решавате задатак и проверавате да ли сте били успешни.



ПРИРОДА И ДРУШТВО

     Данас - систематизација! Људске делатности. Ваш задатак је да одговорите на питања у вашим радним свескама на 18-19. страни (Производне и непроизводне делатности). Сликајте и пошаљите!



ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ

 Пробајте код куће ове вежбице! Схватили сте, потребна вам је коцка.





Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.