четвртак, 21. март 2013.

*Љубав, љубав је то.....


''Кад птице отворе срце,
кад човек отвори срце,
из срца, к'о из чесме
потеку најлепше песме.

У срцу тиња туга
кад птица не нађе друга.
На небу блиста дуга
кад човек пронађе друга.

Кад двоје по двоје
у животу стоје,
жеље им се споје, 
срца им се споје.
Љубав, љубав је то!''

Прелепа песма, зар не? Пева је дечји хор ''Колибри'' и Драган Лаковић. На жалост, не сећам се ко је аутор текста и мелодије, али, потрудићу се да пронађем и додам.
Пре 15 година, са мојим ученицима из Врандола, села близу Црвене Реке, увежбала сам кореографију уз ову песму. Наступали смо на фестивалу који се у Белој Паланци одржава сваке године и који се звао ''Смотра модерног балета'', а данас  ''Дани игре''. 
Долазе ритмичке и балетске групе из целе Србије.
У најмлађој категорији ми смо освојили 3. место и веома смо поносни због тога.
Наш успех је утолико већи што је из те неподељене школе од 12 ученика, наступало 10 (сви који су желели да играју модерни балет). Значи, ту није било аудиције. 
Са носталгијом се сећам тих дана  када нисам у школи имала ништа од технике (ни касетофон), па сам скоро сваког дана у аутобусу, а затим око 2 километра пешице носила неки свој касетофон. А деца, вредна, пуна елана, одговорна, амбициозна, упорна....Учионица пуна слика, цвећа и ученичких радова. 
За сваку пробу, због недостатка простора за игру, све клупе изнесемо у ходник, а када завршимо, опет вратимо у учионицу.
Данас сам пронашла неке фотографије, па реших да их поделим са вама.
Кореографија укратко: док 8 девојчица игра, ово двоје у средини се између њих траже, налазе и плешу.

Успела сам да се сетим свих имена ученика:
Стоје (с лева): Младеновић Марија (сада студент економије), Петковић Бојана (удала се), Павловић Тијана (ради), Павловић Ана (ради), Ђорђевић Ненад ( ради),  Маринковић Мирјана (виша медицинска сестра у Нишу), Стојановић Милена (правник) и Спасић Јована (завршила вишу пословну школу).
Чуче (с лева): Сашка Ђорђевић (трговац - удала се), Ђорђевић Невена (трговац) и учитељица.
Да, ово сам ја пре 15 година! Јој, разлике!!!




4 коментара:

  1. ОВА ДЕЧИЦА СУ ВАМ ПРАВЕ ШЕЋЕРЛЕМЕ! СВЕТЛАНА

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Да, увек се обрадујем када их случајно сретнем! То не значи да сада немам добре ђаке! Напротив, ови садашњи су златни! Скоро свакога дана ме насмеју и нечим изненаде. Поздрав за њих! и за тебе!

      Избриши
  2. OVA DECA SU SLATKA. VI STE BILI BAS ZACUDJENI KADA SU REKLI DA STE 3 MESTO. SANJA

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Пре свега, хвала Сања на посети и коментару! Драго ми је да си се снашла. У праву си, били су слатка деца а сада су лепи одрасли људи какви бих ја желела да постанете и ви, моји садашњи ђаци. Ако се по јутру познаје дан, на добром сте путу.
      Да, имала сам страшну трему (ви већ знате да сам ја ''тремарош'')и нисам могла да верујем да смо ми заиста освојили 3. место. У почетку сам мислила да сам нешто пропустила, да је била још нека група са истим називом кореографије (ја сам била иза позорнице и нисам имала увид у ''конкуренцију). Чак сам их замолила да понове ко је освојио 3. место.
      Поздрав од учитељице!

      Избриши

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.