понедељак, 18. мај 2015.

*Човек само срцем добро види



Човек само срцем добро види

      Људи често не знају да цене оно што имају. Ми очима можемо сагледати само спољашњи изглед, али не и какав је неко као човек. Морамо да питамо шта ће рећи наше срце. Њега би требало послушати.
      Упознаш некога, обратиш пажњу на његово понашање, постанете пријатељи. Отворите своја срца и видите кави сте једно другом у души.  И када смо већ стекли пријатеља морамо бити опрезни. Не смемо рећи или урадити нешто што ће га увредити. Такав пријатељ вам верује, а и ви имате поверење у њега.
       Није битна увек спољашња лепота. Не смемо по изгледу судити о некоме. Углавном људи који се не могу похвалити својим спољашњим изгледом имају добро и племенито срце. Срце некад може да буде паметније од нашег разума. Оно може уочити ту унутрашњу лепоту у људима. Оно не види увек исто што и наше очи. Очима можемо видети широк осмех на нечијем лицу. Али, то може да буде маска. Само наше срце може да испод тог осмеха уочи дубоку тугу.
      Зато треба чешће питати и слушати своје срце. Њега је тешко преварити.

(Анђела Веселиновић,  7. разред
ОШ ,,Јован Аранђеловић''
Црвена Река)




Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.