понедељак, 24. август 2015.

*PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI


   Ako ste mislili da je dovoljno što samo povremeno odlazite u crkvu, a da pritom ne razmišljate o tome kako treba da se ponašate, oblačite i da li imate pozitivne misli, grdno ste se prevarili.

    Pre nego što se uputite u “božju kuću”, trebalo bi da znate da postoje pravila ponašanja. Ovo su pravila koja bi trebalo svaki vernik da zna.

    Prvu stvar koju bi trebalo da znate kada krenete u crkvu je da treba da mislite kako ste se uputili u Dom Cara nebeskog,savetuje nas udžbenik “Veronauka u kući”.

   Takođe, ukoliko želite da vam molitva bude korisna, potrebno je da oprostite svakom ko vas je uvredio, jer ako vi ne oprostite svojim najbližima uvrede, onda ni Bog vama neće oprostiti.

    Važno pravilo kojeg bi trebalo da se pridržavate prilikom posete hramu je da se ne osvrćete ni na jednu stranu i da ne gledate kako se ko ponaša. Potrebno je samo da vam pažnja bude usmerena na oltar.

   Smeh i razgovor u crkvi su nepoželjni jer njima vređate Boga i pokazujete da ne poštujete crkvu kao najsvetije mesto.

   Savetuje se i da se prilikom posete crkve setite svojih mrtvih, ali i da se pomolite za njihovu dušu.

   Isto tako, setite se i živih i pomolite se za zdravlje najbližih.

  Sve što čujete u crkvi da se čita, peva ili pripoveda, trudite se da ispunite i Bog će vas nagraditi.


  Razmislite o svemu ovome pre nego što se uputite u “božju kuću”.



Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.