понедељак, 13. април 2020.

*,,Ветар сејач'' Мира Алечковић; Сабирање бројева (32+5); Делови тела и чула човека, Васкршњи празници - за 1. разред, 14.4.2020.


СРПСКИ ЈЕЗИК

   Данас је на реду песма Мире Алечковић,  ,,Ветар сејач''. У вашој читанци, на 60. и 61. страни. 
  Најпре у свескама напишите наслов и име писца. Затим препишите нове речи.
    Сада преслушајте следећи клип:


   Ваш задатак је да урадите задатке на 61. страни и увежбате изражајно читање песме. Ево, послушајте како то ради један ваш друг:



МАТЕМАТИКА
   Данас и даље сабирамо у првој стотини. Ево, подсетите се тог часа. Пратите и урадите све што се од вас тражи у току часа:


   Домаћи задатак: 29. и 30. страна у уџбенику. Сликајте 30. страну и пошаљите.


СВЕТ ОКО НАС

  Научили смо које делове тела имају животиње. сада да научимо делове тела човека и његова чула. У вашем уџбенику, 30. и 31. страна. прочитајте пажљиво, посматрајте сличице и урадите задатке. Не морате да ми шаљете. 
    На крају, вежбајте мало уз ове игрице:



   Данас имате још један задатак. То је у оквиру секције ,,Покажи шта знаш''. Пошто се ближе Васкршњи празници, подсетили смо се празника Врбице и Цвети. Данас, Велики четвртак, Велики петак и Велика субота. Прочитајте јер ћете сутра радити тестић.






Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.