КАКО ПРОНАЋИ ЖЕЉЕНИ ЧЛАНАК НА БЛОГУ?

Упутство за претрагу:

Испод овог упутства ћете уочити могућност Претражи овај блог. У бело поље унесите неколико кључних речи за претрагу. Кликните на претрага. У средишњем делу блога, где су чланци, изнад последњег чланка ће се појавити списак постова који садрже кључне речи.

Испод цитата имате и Ознаке за чланке. Кликом на одређену ознаку отварате све чланке из те групе.

У Архиви чланака, кликом на троуглић поред одређеног датума отварате наслове чланака из те седмице. Појединачно чланке отварате кликом на њихов назив.

Горе, испод назива блога исписани су називи страница(20). У њима су разврстани сви садржаји блога. Странице садрже линкове ка одређеним сајтовима или чланцима на блогу.

четвртак, 19. март 2020.

*ЧЕТВРТАК, 19.3.2020, српски језик за 3. разред


Драги трећаци,
   Ви знате шта су бајке, какве су то приче. 
    У њима се појављују нестварни ликови и догађаји (виле, змајеви, чаробњаци, летећи коњи, златне коке и јабуке, џинови, патуљци...). Често су ликови у бајкама краљеви, цареви, краљевићи и принцезе. Главни јунак има позитивне особине и пролази кроз многе тешкоће. У превазилажењу тешкоћа увек му, као племенитом и поштеном, неко помогне и он на крају излази као победник. обично бајке имају срећан крај. 
    Такође, до сада смо читали и неке бајке које се баш не уклапају у ову дефиницију бајки. То су, махом, биле ауторске бајке (бајке за које се зна писац).
    Данас ћемо обрадити једну такву причу-бајку, коју је написао Стеван Раичковић. Њен наслов је БАЈКА О БЕЛОМ КОЊУ. У вашој читанци се налази на 14, 15, 16. страни.
    У свескама за школски рад напишите наслов.
   Погледајте и преслушајте видео:    Препишите нове речи.
    Пажљиво неколико пута прочитајте и поделите на тематске целине.
    Смислите наслов за сваку целину и запишите их.
    Сада размислите и напишите шта је тема ове бајке?
    На крају, напишите и следеће:

МЕСТО РАДЊЕ
ВРЕМЕ РАДЊЕ
ЛИКОВИ
ОСОБИНЕ ЛИКОВА (КРАТКО)Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.