КАКО ПРОНАЋИ ЖЕЉЕНИ ЧЛАНАК НА БЛОГУ?

Упутство за претрагу:

Испод овог упутства ћете уочити могућност Претражи овај блог. У бело поље унесите неколико кључних речи за претрагу. Кликните на претрага. У средишњем делу блога, где су чланци, изнад последњег чланка ће се појавити списак постова који садрже кључне речи.

Испод цитата имате и Ознаке за чланке. Кликом на одређену ознаку отварате све чланке из те групе.

У Архиви чланака, кликом на троуглић поред одређеног датума отварате наслове чланака из те седмице. Појединачно чланке отварате кликом на њихов назив.

Горе, испод назива блога исписани су називи страница(20). У њима су разврстани сви садржаји блога. Странице садрже линкове ка одређеним сајтовима или чланцима на блогу.

недеља, 29. март 2020.

*Загонетке Бране Цветковића; Десетице прве стотине; Симболи наше домовине - Српски језик, Математика и Ликовна култура за први разред, 30.3.2020.

СРПСКИ ЈЕЗИК

    Данас радимо ,,Загонетке Бране Цветковића''. У вашој читанци - на 52. и 53. страни. Пажљиво неколико пута прочитајте ове занимљиве загонетке, одгонетните их и у урадите шта се од вас тражи. Затим на 54. страни одговорите на Различкове питалице.
   Да бих проверила да ли сте пажљиво читали загонетке, урадите и тест.


МАТЕМАТИКА

Данас радимо Десетице прве стотине. У вашем уџбенику (4. део) на 16. страни. Пажљиво прегледајте све сличице на овој страни и натписе испод њих.
Уочавате (а мислим да то већ и знате) да је 10 коцкица исто што и 10 јединица и исто што и 1 десетица. 
Могу вам помоћи и ова два видео записа:
   Ваш домаћи задатак је да урадите 1. и 2. задатак на 16. страни. Не морате да ми шаљете.
Такође, пробајте да решите ову спајалицу:


ЛИКОВНА КУЛТУРА

   Данас користимо материјал и технику по избору. Циљ је да урадите симболе наше домовине, а то су грб, застава и химна.  Пошто сте ви прваци, радићете само заставу.
    Надам се да сте пратили овај час:

Готове радове пошаљите.


Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.