КАКО ПРОНАЋИ ЖЕЉЕНИ ЧЛАНАК НА БЛОГУ?

Упутство за претрагу:

Испод овог упутства ћете уочити могућност Претражи овај блог. У бело поље унесите неколико кључних речи за претрагу. Кликните на претрага. У средишњем делу блога, где су чланци, изнад последњег чланка ће се појавити списак постова који садрже кључне речи.

Испод цитата имате и Ознаке за чланке. Кликом на одређену ознаку отварате све чланке из те групе.

У Архиви чланака, кликом на троуглић поред одређеног датума отварате наслове чланака из те седмице. Појединачно чланке отварате кликом на њихов назив.

Горе, испод назива блога исписани су називи страница(20). У њима су разврстани сви садржаји блога. Странице садрже линкове ка одређеним сајтовима или чланцима на блогу.

четвртак, 02. април 2020.

*,,Какве је боје поток'' Григор Витез; Обим правоугаоника; Особине течности - Српски језик, Математика, Природа и друштво и Физичко васпитање за 3. разред, 3.4.20202.


СРПСКИ ЈЕЗИК


   Још један час ћемо посветити песмици ,,Какве је боје поток''. Ваш данашњи задатак је да препричате песмицу. Сликајте и пошаљите ми.

МАТЕМАТИКА


    Данас радимо обим правоугаоника. То језа вас нешто ново. надам се да ћете схватити када погледате ова три видеа. ако вам, ипак, не буде јасно, напишите ми па ћу покушати да вам направим још један видео са конкретним проблемима.
   Домаћи задатак: урадити задатке на 72. страни у радној свесци и на 73. страни 3, 5. и 6. задатак. сликајте и пошаљите.


ПРИРОДА И ДРУШТВО

  Данас радимо ОСОБИНЕ ТЕЧНОСТИ. У вашем уџбенику, на 93. и 94. страни. 
    Овде се мисли на следеће особине течности:
- течности немају сталан облик већ облик посуде у којој се налазе,
- течности заузимају простор (запремина),
- слободна површина течности је површина која долази у додир са ваздухом, 
- течности се разливају или теку (зависно од подлоге).

Прочитајте пажљиво лекцију у књизи и посматрајте слике које вам много говоре. Затим погледајте следећи видео:   Мислим да ви ово већ знате из претходног разреда. Зато ћете за данас урадити проверу коју смо превидели, на 44-46. страни. Не морате да шаљете. само поставите питање у вези са, евентуално, нејасним питањем.

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ

Вежбајте уз РТС


Нема коментара:

Постави коментар

Предлози, сугестије, критике су добродошли! Поздрав!
На мом блогу је све јавно, бесплатно и доступно читаоцима добре воље. Свима је дозвољено да коментаришу (и онима који нису регистровани, немају Google налог и нису чланови блога) Зато би било лепо да на крају коментара напишете бар своје име и презиме.
Од 20.3.2014. АНОНИМНИ коментари неће бити објављивани.